Toyota geeft Verso-S nieuwe looks

Geplaatst op 20 mei 2014
Toyota heeft haar Verso-S licht vernieuwd zodat de midi-MPV er weer wat jaren tegenaan kan. De veranderingen zijn minimaal, maar toch zeker merkbaar.

Grootste wijziging cq. vernieuwing is het toepassen van LED-techniek in zowel de voor- als achterlichten. LED-dagrijverlichting is bijvoorbeeld nieuw en is voortaan standaard op alle Verso-S'en, maar tevens vinden we LED's in de achterlichtunits. Bovendien zijn de projectorkoplampen vervangen en zijn de achterlichten hertekend. Een chromen strip bovenaan de grille completeert de uiterlijke wijzigingen. Binnenin de cabine is het dashboard strakgetrokken en heeft Toyota  'nieuwe, fijnere materialen' gekozen voor het vervaardigen van het interieur. Toyota voorziet de klant daarnaast van extra keuzemogelijkheden door nieuwe 16 inch velgen te introduceren en tevens de Verso-S in Avantgarde Bronze metallic-koetswerktint beschikbaar te stellen.

Handige ruimte
Toyota prijst de Verso-S als de 'slimste in z'n segment', wat vooral terugkomt in de veelzijdigheid van het interieur. Zo is de bagageruimte van z'n standaard 430 liter naar een zeer riante 1.388 liter om te toveren door de achterbank plat te leggen met het Toyota Easy Flat-systeem. Daarnaast heeft de bagageruimte twee niveaus, een normale, vlakke vloer en een 'verborgen vak' eronder. 
Maar dat is niet de enige troef van de Verso-S, ook de aanwezige standaarduitrusting is prima te noemen. Een 6.1 inch touchscreen met Toyota Touch 2 is standaard, evenals een Bluetooth-systeem voor handsfree bellen en het streamen van muziek. Liefhebbers van muziek zijn echter niet alleen aangewezen op Bluetooth, want ook een USB-aansluiting is standaard. Optioneel biedt Toyota een achteruitrijcamera en een Go-navigatiesysteem voor Touch 2 aan.

Trend
Om de lancering van de Verso-S facelift kracht bij te zetten introduceert Toyota een speciale Trend-uitvoering. Die voegt voor een meerprijs van € 500,- een groot panoramisch Skyview-dak, mistlampen voor, privacyglas achter en 16 inch lichtmetaal aan de standaarduitrusting toe. Klanten besparen hier volgens Toyota € 1.255,- mee.
Standaard kost de Toyota Verso-S een ongewijzigde € 18.495,- en hij staat met de enige beschikbare motor, de 1.3 liter VVT-i met 99 pk, vanaf de zomer bij de Toyota-dealer.