Volvo-dealer Cappendijk Auto’s Terneuzen excellent in service

Geplaatst op 26 jan 2015
Alleen de hoogst mogelijke service- en kwaliteitsniveau telt bij Volvo-dealer Cappendijk Auto’s in Terneuzen.Dat blijkt uit de toekenning van de prestigieuze Excellent Dealer Award, die Volvo Cars Nederland voor het eerst heeft uitgereikt. Op maar liefst tien meetpunten is de dealer als beste uit de bus gekomen

Volvo rolde het Excellent Dealer Programma begin 2014 uit. Gedurende het hele jaar zijn dealers op de hoogte gehouden van de vorderingen die zij op het vlak van sales, service en klanttevredenheid maakten. Volvo Cars Nederland bood support. Dealers konden vragen stellen. Specialisten en externe deskundigen stonden klaar om te helpen om het gewenste resultaat te realiseren.
‘Service staat bij ons al jaren voorop. Dat hoort bij ons bedrijf en bij Volvo’, zegt Cappendijk. ‘Alles moet kloppen. Daar werken we keihard aan en dan is het natuurlijk geweldig dat importeur Volvo Cars Nederland ons nu beloont met deze award. Je hebt tevreden klanten nodig voor een succesvol en duurzaam opererend dealerbedrijf, maar ook een goed team dat begrijpt wat belangrijk is voor het krijgen en behouden van tevreden klanten. Kortom: een betrokken organisatie, die weet wat passie is en hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor Volvo-rijders is.’

Meetpunten
De dealer is beoordeeld op tien punten. Dat zijn er twee in de categorie Sales, twee in de categorie Service en maar liefst zes in de categorie Klanttevredenheid. Daarbij wordt onder meer onderzocht hoeveel klanten hun dealer bij anderen zouden aanbevelen, of klanten worden gebeld na aflevering van een auto en of de toelichting op uitgevoerde werkzaamheden voldoende en duidelijk was.

‘Customer Journey’
De ‘customer journey’ staat centraal. Alle contactmomenten van klanten met de dealer zijn essentieel voor een goede beleving van de Volvo-service. ‘Van een bezoek aan onze site tot een verkoopgesprek of een werkplaatsbezoek, altijd en overal moeten de dienstverlening en de aandacht voldoen aan de verwachtingen. Zo mogelijk moeten ze die ook overtreffen’, aldus Cappendijk.