Garantie

De fabrieksgarantie van 2 jaar gaat in op de dag dat het kenteken van de nieuwe auto wordt tenaamgesteld (datum deel 1) en kent geen kilometerbeperking. Voor demonstratieauto's gaat de garantieperiode in op de dag dat de auto in gebruik wordt genomen, niet op de dag dat de auto wordt verkocht.

De garantie op lakwerk gaat in op dezelfde datum als de fabrieksgarantie en heeft dezelfde looptijd. Als het lakwerk van de carrosserie hersteld moet worden voor garantie, zal dit kosteloos worden verricht door de Volvo-dealer.

Carrosseriegarantie

De garantie tegen doorroesten (van binnenuit) gaat in op dezelfde datum als de fabrieksgarantie. Voor een nieuw geleverde Volvo geldt een looptijd van 12 jaar. Let op: Voor de XC90 en de modellen die niet meer in productie zijn geldt een looptijd van 8 jaar. In onderstaand schema kunt u zien welke looptijd voor uw Volvo van toepassing is.

 

Model:  C30   C70   V50   V60   V70   S40   S60   S80   XC60   XC70 
12 jaar vanaf modeljaar:  2007   2006   2004   2011   2008   2004   2011   2007   2009   2008 

 

Als een onderdeel van de carrosserie doorroest, zal het bewuste onderdeel kosteloos worden gerepareerd of vervangen door de Volvo-dealer. Met de term "doorroesten van binnenuit" wordt een gat in de carrosserie bedoeld dat veroorzaakt is door corrosie van binnenuit als gevolg van fabricagefouten of materiaalgebreken.

Garantie op Volvo-accessoires en Volvo Originele onderdelen

Alle originele Volvo-accessoires & Volvo Originele onderdelen hebben 1 jaar garantie, echter nooit minder dan de 2 jaar fabrieksgarantie wanneer deze worden gemonteerd op een nieuw geleverde Volvo.

Garantie op schadeherstel

Als uw Volvo schade heeft opgelopen wilt u dat uw auto weer voldoet aan zijn oorspronkelijke veiligheidsniveau. Met Volvo Erkend Schadeherstel kan dit! De door Volvo opgeleide specialisten kennen uw Volvo en al zijn specificaties tot in elk detail. Zij werken uitsluitend met de originele Volvo-onderdelen, de originele montagematerialen en exact volgens de Volvo-voorschriften. De Volvo Erkend Schadeherstel-garantie dekt gebreken van de vervangen of gerepareerde onderdelen voor een periode van 4 jaar vanaf de reparatiedatum, zonder kilometerbeperking. De garantie geldt niet voor onderdelen die op grond van normale slijtage vervangen moeten worden.

xc40 xc40