Verantwoord ondernemen

400_bloei.jpg

 

 

Stichting Bloeiende Toekomst

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Steeds meer ondernemingen zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze hebben. Niet alleen klanten, overheden en afnemers verwachten een actieve houding op dit gebied, maar ook uw medewerkers. Ondersteuning van Stichting Bloeiende Toekomst biedt u de mogeljkheid om concrete invulling te geven aan uw MVO beleid.

Door Stichting Bloeiende Toekomst te steunen laat u uw maatschappelijke betrokkenheid aan relaties en medewerkers zien. Het ondersteunen van een gemeenschappelijk doel verhoogt de saamhorigheid en motivatie binnen uw organisatie. Maar ook in uw relatie met klanten, opdrachtgevers of leveranciers kan dit het profiel van uw onderneming versterken. Stichting Bloeiende Toekomst denkt graag met u mee om de zichtbaarheid van de samenwerkingsrelatie te vergroten.

U kunt u met uw organisatie het werk van Stichting Bloeiende Toekomst op de volgende manieren ondersteunen:

KOPEN VAN ORCHIDEEËN

Door de aankoop van onze orchideeën ten behoeve van uw medewerkers of uw relaties, ondersteunt u direct onze projecten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een relatiegeschenk, kerstgeschenk of verjaardagscadeau. Voor een overzicht van onze orchideeën en het plaatsen van uw bestelling, klik hier.

BESCHIKBAAR STELLEN VAN GOEDEREN EN/OF DIENSTEN

Uw bedrijf kan producten en/of diensten ter beschikking stellen ten behoeve van de organisatie zelf, zodat wij onze kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Ook kunnen deze gebruikt worden voor bijvoorbeeld een veiling of andere fondswervende actie. Voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te bespreken, klik hier.

DONATIES

Uw kunt ook structureel Stichting Bloeiende Toekomst ondersteunen door donateur te worden voor een vast bedrag per maand of per jaar. Daarnaast is het ook mogelijk een eenmalige bijdrage te doen.

Voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te bespreken, klik hier.

Voor het verrichten van een donatie, klik hier.

Een exclusieve orchidee maakt niet alleen het verschil voor de kinderen maar ook voor uw bedrijf. Bestel de orchidee

400_news_166.jpg

 

 

Verbeterpunten

Erkend Duurzaam heeft zich bewezen als een uitstekend handvat voor bedrijfsspecifieke invulling en bewustwording op het gebied van MVO en duurzaamheid. Steeds vaker stellen grote afnemers zoals fleetowners, verzekering- en leasemaatschappijen en (lokale) overheden eisen aan duurzaamheid en MVO in hun inkoopvoorwaarden. Mocht u vragen of verbeterpunten m.b.t. duurzaam ondernemen hebben, dan kunt u deze mailen naar info@cappendijk.nl

400_news_157.jpg

Pelican Rouge koffie

Het gebruiken en drinken van Pelican Rouge Moulu Fairtrade koffie. Met deze (h)eerlijke koffie steunt Cappendijk duurzaamheidsprojecten in koffieproducerende landen.

400_news_163.jpg

Verduurzamen was nog nooit zo eenvoudig

Met de Weg naar Nul worden energiekosten en CO2 uitstoot verlaagd én wordt onafhankelijkheid van fossiele energie bereikt. 

Oprechte duurzaamheid komt in drie stappen

1. Tegengaan van verspilling
2. Duurzame opwekking op locatie
3. Optimalisatie van het energiesysteem

Volgens de Trias Energetica is dit de juiste methode om duurzaam te worden. Energie die na besparen en isoleren nodig is, moet uit hernieuwbare bronnen komen. Deze stappen worden herhaald totdat het optimale resultaat behaald is en een circulaire energie huishouding bereikt is.

Oprechte duurzaamheid staat voor een nieuwe toekomst met een nieuw type energiebedrijf. Een bedrijf dat actief helpt zo min mogelijk energie te verbruiken en vervolgens gebruik maakt van locale, groene energiebronnen.

Hét bedrijf dat klanten onafhankelijk maakt van fossiele brandstoffen.

Dat bedrijf is BAS!

400_news_160.jpg

Erkend duurzaam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een verantwoordelijkheid van ieder bedrijf. Bij ons staat dit hoog op de agenda. Wij hebben met z'n allen de taak om ons milieu, onze omgeving te koesteren. In dit plaatje past ook het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam van de Bovag. Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in onze dagelijkse praktijk? Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Het Dus Recycle Concept voor Automotive is door Bovag verkozen als het beste afval-inzamelconcept voor de autobranche. Ook hebben wij groene stroom en gaan zuinig om met energie.

xc40